m
Animated block pattern

4 huisstijlen voor Scholengroep De Langstraat

Wij werken al een aantal jaar heel fijn samen met communicatie adviesbureau Huis Communicatie. En ook afgelopen periode hebben we samen weer een mooi project afgerond. De vraag was of we in recordtempo niet 1 maar 4 huisstijlen konden opleveren. Alle vier wel onder de vlag van één scholengroep. Nu houden wij wel van een uitdaging, dus we zijn direct gestart met het adviseren, vormgeven en uitwerken van de logo’s, huisstijlen en communicatiemiddelen.

Scholengroep De Langstraat bestaat uit vier middelbare scholen in Noord-Brabant. Zij hadden reeds een bestaand groepslogo, maar de visuele identiteiten voor de vier scholen waren nog niet geheel naar wens. Onderling was er weinig onderscheid, waardoor de scholen zich niet konden profileren met hun unieke eigenschappen. Met de basiselementen en de inhoudelijke briefing van Huis Communicatie zijn we aan de slag gegaan. We startten met de scenario’s waarin schoollogo’s zich tot het groepslogo verhouden. Hiermee gaven we de klant een duidelijk inzicht in welke visuele weg zij in moesten slaan.

Uiteindelijk hebben we na het leggen van deze basis de unieke, maar toch samenhangende huisstijlen voor de Walewyc Mavo in Waalwijk, het Dr. Mollercollege in Waalwijk, het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel en het d’Oultremontcollege in Drunen ontwikkeld. Handboeken met de richtlijnen, onderdelen voor kleur, typografie, fotografie en illustratiestijlen zijn opgeleverd. En daarna diverse communicatiemiddelen zoals stationary’s, schoolgidsen, roll-up banners, spandoeken, posters, flyers en brochures.

Keer 4 dus. In recordtijd. Zijn we samen met Huis Communicatie best trots op!