m
Animated block pattern

Bevrijdingsfestivals: Zó bleven ze zwerfafvalvrij afgelopen 5 mei

NederlandSchoon werkt samen met Bevrijdingsfestivals aan schone festival- en evenemententerreinen tijdens de viering van 5 mei. Zo was 2017 het eerste jaar waarin twaalf van de veertien Bevrijdingsfestivals zich inzetten voor schone festivalterreinen; voor, tijdens en na de festiviteiten. Op de festivals stonden meer afvalbakken, kregen bezoekers een papieren afvalzakje voor hun afval en waren schoonmaakteams actief.

Ranking The Rubbish

Dit jaar werd er voor het eerst op alle veertien Bevrijdingsfestivals aandacht besteed aan schoon. Bij elk festival werd er speciaal voor kinderen een deel ingericht om het afvalspel “Ranking The Rubbish” te spelen. Dit om ze op positieve wijze bewust te maken van de afbraaktijden van zwerfafval. NederlandSchoon vroeg ons het afvalspel te ontwerpen. Een combinatie van verschillende kaarten, waarmee afbraaktijden en zwerfafval aan elkaar gekoppeld moeten worden aan een waslijn. Wist je bijvoorbeeld dat een blikje cola er 50 jaar overdoet voor hij afbreekt?

De vormgeving hebben wij laten aansluiten op de door ons eerder ontwikkelde BSO leskoffer voor “Aan de slag met afval” met nog veel meer afvalactiviteiten. Binnenkort zal er ook een koffer komen voor het basisonderwijs en ook zal het voortgezet onderwijs niet worden overgeslagen. Hou dus de site van Aan de slag met afval in de gaten en besteld deze leuke educatieve afval lessen voor jouw school.