m
Animated block pattern

#Effewatdoen #weereencampagne #kleinemoeite

Welzijn Noordwijk lanceert nieuwe campagne

#Effewatdoen. Het klinkt simpel en eigenlijk is dat ook zo! Een wandeling maken met iemand die weinig buitenkomt, een fotoalbum maken om herinneringen te bundelen, een visje met iemand eten aan de boulevard. Ergens een uurtje vrij maken om iemand blij te maken. Leuk toch? Flexibel, vrij zijn om iets te doen en er een goed gevoel aan overhouden. Zo kan het ook.

Welzijn Noordwijk lanceert in januari 2020 de campagne #Effewatdoen om zo aan de bewoners van Noordwijk te laten zien hoe je met een kleine inspanning tóch iets voor een ander kunt betekenen. Krijg jij ook het gevoel krijgt dat je ergens aan vast zit, als je het woord ‘vrijwilligerswerk’ hoort? Daarom wil Welzijn Noordwijk het met deze campagne over een andere boeg gooien en laten zien dat je ook eenmalig een kleine interactie met iemand kan hebben en zo een waardevolle bijdrage kunt leveren. No strings attached. We noemen het daarom ook geen vrijwilligerswerk! Maar gewoon ‘effe wat doen’.

Samen met de klant bedenken we de visuals voor deze campagne. Deze zijn opgebouwd uit twee kanten van het verhaal. Aan de ene zijde zie je de persoon die een vraag heeft. Mies wil graag hulp bij het plakken van haar foto’s. Joop wil graag een visje gaan halen, maar heeft geen auto. En Beppie zou liever samen met iemand de natuur in gaan, in plaats van alleen in haar scootmobiel.

Aan de andere kant laten we ook de mensen zien die met een kleine moeite iets kunnen betekenen hierin. Joke vindt het erg leuk om digitale fotoalbums te maken en heeft een zwak voor oude zwart-wit foto’s. Harry gaat toch al elke vrijdag naar de visboer in het dorp, dus kan Joop ook wel een keer meenemen. En Henny laat een paar keer per week haar hond uit in de duinen, dus gaat ook graag een keer met Beppie erop uit!

Een leuke campagne die we uiteraard weer met Jell Fotografie hebben uitgevoerd. Het was weer een feestje samen met deze leuke klant. En uiteraard grote dank aan onze Noordwijkse topmodellen!

Lijkt het jou trouwens leuk om in regio Noordwijk effe wat te doen?
Neem contact op met Aleid! aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl of bel 06-40237165.

Bekijk de case.