m
Animated block pattern
Visuele identiteit

Koninklijke pracht: Het NVM-kroonontwerp door Mooijontwerp

Het verhaal begon met een duidelijk doel voor ogen, toen Havana Orange ons vroeg om een iconische kroon te ontwerpen voor het NVM-logo. Onze missie was niet slechts om een decoratief element te creëren, maar om een symbool te ontwerpen dat de diepgaande band tussen de NVM en haar identiteit zou uitstralen.

Om tot het perfecte ontwerp te komen, zijn we begonnen met het verkennen van verschillende concepten. We hebben vier categorieën geïdentificeerd: gestileerd, schetsmatig, typografisch en NVM-vormentaal. Elk concept bracht een unieke benadering en esthetiek naar voren. Na een grondige eerste selectieronde kwamen de concepten ‘gestileerd’ en ‘NVM-vormentaal’ als de sterkste naar voren.

Uiteindelijk viel de beslissing op een ontwerp dat volledig is opgebouwd uit de karakteristieke vormen van het NVM-logo zelf. Deze kroon weerspiegelt niet alleen de koninklijke status van de NVM, maar is ook een eerbetoon aan de vormentaal van de NVM en haar rijke geschiedenis. Elke lijn en bocht van de kroon heeft zijn oorsprong in de kern van de NVM.

Het hoogtepunt van ons creatieve werk werd bereikt op 21 september 2023, toen de NVM het predicaat ‘Koninklijk’ ontving tijdens het NVM-congres in Barneveld. Het was op deze gedenkwaardige gelegenheid dat het NVM-logo, met de nieuwe kroon, voor het eerst aan het publiek werd onthuld.

De heer mr. Hans Oosters, Commissaris van de Koning van Utrecht, had de eer om deze historische onderscheiding aan de NVM uit te reiken. Het predicaat ‘Koninklijk’, oorspronkelijk ingesteld door Koning Lodewijk Napoleon in 1806, is de oudste Koninklijke onderscheiding van Nederland en wordt alleen toegekend aan organisaties die van uitzonderlijke waarde zijn voor de samenleving.

De NVM heeft deze eervolle erkenning ontvangen vanwege haar vooraanstaande positie in de vastgoedsector en haar significante bijdrage aan de Nederlandse samenleving gedurende 125 jaar. Dit symboliseert de onbetwiste relevantie van de NVM in het hedendaagse Nederland.

Gefeliciteerd, NVM, met deze welverdiende Koninklijke eer.