m
Animated block pattern
Webdesign

Nieuw lesmateriaal over plastic afval en wegwerpplastic

Afgelopen zomer kregen we de opdracht van Podium om het ontwerp te verzorgen voor gloednieuw online lesmateriaal voor Nederland Schoon. Het resultaat is te bewonderen en te downloaden op de website aandeslagmetafval.nl, speciaal ontworpen om docenten te ondersteunen in hun missie om bewustwording over plastic afval en wegwerpplastic te vergroten.

Inzicht in EU-regels met Boeiend Lesmateriaal
Specifiek om de leerkracht te helpen, is er lesmateriaal ontwikkeld dat de aandacht vestigt op de recente EU-regels voor wegwerpplastic. Met een pakkend beeldverhaal, een interactieve quiz en uitdagende stellingen kunnen leerlingen in slechts 15 tot 30 minuten op een plezierige en toegankelijke manier dit belangrijke onderwerp verkennen tijdens de les.

Voor Leerlingen in de bovenbouw en onderbouw
Dit lesmateriaal is ontworpen voor zowel de bovenbouw van het basisonderwijs als de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het doel is om leerlingen bewust te maken van de impact van deze nieuwe regels op hun eigen leven. Door actieve betrokkenheid en begrijpelijke uitleg ontdekken zij hoe zij zelf een rol kunnen spelen in het verminderen van plastic afval.

Educatieve Ontdekkingsreis
Wij zijn trots om een bijdrage te leveren aan deze educatieve ontdekkingsreis. Door boeiend lesmateriaal te creëren, hopen we dat leerkrachten en leerlingen geïnspireerd raken om na te denken over hun eigen rol in het verminderen van plastic afval. Bezoek aandeslagmetafval.nl en neem deel aan deze belangrijke en leerzame reis naar een duurzamere toekomst.