m
Animated block pattern
Visuele identiteit

Nieuwe visuele identiteit voor de Van Oldenbarneveltschool in Rotterdam

Een jaar geleden zijn we gestart met het ontwikkelen van de nieuwe visuele identiteit voor de Van Oldenbarneveltschool in Rotterdam. Ook wel VOS genoemd. Een leuk detail voor deze school is dat zij zichzelf ook VOS noemen en daarbij een vosje als mascotte gebruikten. Een element wat wij qua herkenbaarheid wilden behouden, maar de vos was wel aan een restyle toe. Daarnaast gebruikten zij de verbeelding van Johan van Oldenbarnevelt als logo, welke een gedateerde uitstraling gaf. Dit paste niet meer bij de missie en visie waar de school nu mee werkt, en dus was het tijd om het geheel te vernieuwen.

Na een conceptfase hebben we samen met de school gekozen voor een dynamisch logo, waarbij elementen van het logo ook los gebruikt kunnen worden in de huisstijl. Deze stijlelementen komen op diverse middelen terug zoals briefpapier en Powerpoint templates.

Verder hebben we een uitgebreide iconenset geïllustreerd waarbij kernwaarden en schoolregels in een vaste stijl uitgebeeld worden.

Voor ons was het lang wachten voordat deze nieuwe visuele identiteit onthuld werd, maar we zijn er nog net zo trots op als een jaar geleden!