m
Animated block pattern

Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland in een nieuw jasje

Onlangs leverden wij de nieuwe huisstijl voor Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland op. Deze stichting bestaat sinds 2015 uit een samenwerkingsverband van alle openbare apotheken in de regio Duin- en Bollenstreek. Het verzorgingsgebied omvat ruim 210.000 mensen.

SSDR

De apotheken die bij deze stichting zijn aangesloten zijn Dienstapotheek Bollenstreek en De Nachtwacht in het LUMC in Leiden. Deze worden binnen het overkoepelende logo van de stichting ook vertegenwoordigd.

De tulp staat symbool voor de bollenstreek en de sleutel voor de stad Leiden. Samen worden deze letterlijk met elkaar verbonden door een ‘plus-teken’. De plus staat weer in relatie met de medische wereld. De kleuren zijn fris en eigentijds. Groen en rood verbonden door een betrouwbare kleur blauw. Het logo komt vooral terug op de etiketten van de medicijnen en de recepten. Dit zorgt ervoor dat de ruimte waar het logo komt zeer beperkt is. Wij hebben er daarom voor gekozen om deze ruimte zo goed mogelijk te benutten. Zo is het logo liggend geworden. Het overkoepelende logo is wel staand geworden. Zo is deze makkelijk te gebruiken op het briefpapier en recepten.

Bekijk hier de case! Hier vind u ook voorbeelden van de toepassing van het logo. Zowel van de stichting als de individuele apotheken.