m
Animated block pattern

Visuele identiteit voor The Natural Pavilion – Floriade Expo 2022

De Noordereng Groep heeft afgelopen jaar de aanbesteding ‘Design & Build Dutch Innovation Experience’ voor de Floriade Expo 2022 gewonnen. Zij zullen met een uniek concept een paviljoen bouwen. Het paviljoen bestaat voor 95% uit biobased materialen die grotendeels hun oorsprong in Nederland hebben. Zo wordt er onder meer gebruikgemaakt van Hollands hout uit de FSC-gecertificeerde bossen van Staatsbosbeheer. Het wordt een inspirerende beleving. In de 10 expositieruimten wordt de bezoeker meegenomen in de ontwikkeling van onder meer nieuwe biobased materialen, geteeld door Nederlandse landbouwers, die verwerkt zijn in circulaire bouwmaterialen. In het paviljoen beleeft de bezoeker de experience van natuurinclusief bouwen en ervaart hoe het gebouw onderdeel uitmaakt van het lokale ecosysteem.

De HoutKern Bouwmethode, waarmee het paviljoen gebouwd zal worden, is een duurzame bouwmethode die een impactvolle bijdrage kan leveren aan de opschaling van circulair en biobased bouwen. Het is een modulair bouwsysteem, waarbij de modules als ‘grote bouwstenen’ in verschillende configuraties kunnen worden gebouwd tot wel 80 meter hoog.

Aan ons is gevraagd om een visuele identiteit voor dit prachtige paviljoen, The Natural Pavilion, te ontwikkelen. Om dit bijzondere architectonische bouwwerk te eren, hebben wij het paviljoen als grafische basis genomen. Het lijnenspel komt ook in de vormgeving terug, bijvoorbeeld in de website en bij het plaatsen van fotografie. De kleuren zijn dan weer gebaseerd op het biologische aspect.

Een mooi resultaat waar we trots op zijn!