m
Animated block pattern

Wie ben jij? Een campagne die je raakt

In opdracht van Welzijn Noordwijk mochten we dit jaar een bijzondere campagne ontwikkelen. In plaats van de focus te leggen op vrijwilligerswerk en de vraag van de behoefte neer te leggen, hebben zij het nu eens helemaal omgedraaid…

Wie ben jij? Ben je 65+? Ben je gepensioneerd en wil je nog iets doen? Wie ben je? Wat zou je nog willen? Vanuit deze vragen begint de zoektocht nu eens aan de andere kant en kijkt Welzijn Noordwijk of ze op deze manier betekenis en zingeving aan het leven van mensen kunnen geven.

Wij hadden het voorrecht om 7 bijzondere mensen uit gemeente Noordwijk vast te leggen in onze studio. Mooie gesprekken, interviews op video en tussendoor ook nog prachtige portretten maken. Het was een waardevolle ervaring met een resultaat waar we als team heel trots op zijn.

We hebben gekozen voor de kleur donkerblauw in kleding én achtergrond. Op deze manier spreken de gezichten van de personen het meest en komen zij als het ware op je af. De titel ‘Wie ben jij’ zet het geheel nog meer kracht bij.

Inmiddels is het project ook door gemeente Noordwijk omarmd en spreken we over een vervolg. Dus wie weet binnenkort meer!

En mocht je je aangesproken voelen door de campagne?
Lees het berichtje hieronder even, wie weet is het wat voor jou! 

Het kan zijn dat je net met pensioen bent en denkt ‘goh, hoe ga ik mijn tijd indelen?’
Misschien ben je nog zoekende, heb je genoten van je eerste jaren en merk je dat je verder denkt. Dat het je leukt lijkt om te kijken wat bij je past. Dat je wel weer klaar bent voor een nieuwe ervaring en misschien ook wel nieuwsgierig naar wat je nog zou willen doen. Welzijn Noordwijk is, in samenwerking met de gemeente Noordwijk, met de campagne ‘Wie ben jij’ gestart, om te ontdekken wat bij je past.

Verschillende mensen zijn op je pad gekomen. Je hebt mensenkennis opgebouwd door je vele contacten en vast ook door je eerdere (vrijwilligers) werk. Dat zijn ervaringen die je met je meeneemt en laten we eerlijk zijn; we stoppen eigenlijk nooit met onszelf ontwikkelen. Nieuwe contacten kunnen ons nog steeds verrassen. Je kennis delen kan iemand blij maken en iets voor iemand betekenen kan je een warm gevoel geven. Jouw ervaring draagt bij aan nieuwe ervaringen: voor jezelf, maar ook voor anderen.

Door mee te werken aan een initiatief, mee te denken met een project of misschien door een keertje op pad te gaan met iemand, ontmoet je niet alleen nieuwe mensen, maar krijg je soms ook de mooiste verhalen te horen. Het is ook leuk om iets voor iemand te doen. Een boodschapje halen voor de buurman, het onkruid weghalen voor je buurvrouw die verderop woont en op leeftijd is. Een rondje wandelen met iemand die niet veel mensen om zich heen heeft, maar het heerlijk vindt om af en toe de natuur in te gaan. Zo kom je met een fijn gevoel weer thuis.

Wij gaan graag met je in gesprek
Bij Welzijn Noordwijk kunnen we samen kijken naar wat je leuk vindt en wanneer je tijd hebt om iets te doen. Flexibel zijn en toch je vrije tijd betekenisvol invullen. We kijken wat bij je past en bieden ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, door bijvoorbeeld trainingen. Lijkt het je wat? Neem dan contact op met Aleid Guijt, aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl of bel 06-40237165.