m

The Natural Pavilion

DrukwerkIndoor & outdoor designVisuele identiteitWebdesign

Duurzame innovaties voor toekomstige (woning)bouw

’The Natural Pavilion wil bezoekers van de Floriade 2022 inspireren en laten zien hoe we als samenleving natuurinclusief kunnen wonen, leven en werken. The Natural Pavilion laat zien dat het nu in 2022 al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met natuur zijn.’

Het ontwerp van The Natural Pavilion is modulair. De constructieve basis wordt gevormd met de HoutKern bouwmethode: een logisch stapelbaar, schakelbaar en uniform bouwsysteem. 

Verder heeft het paviljoen 7 innovaties die laten zien dat het op dit moment al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur zijn.

Het uitgangspunt voor het ontwerpen van de visuele identiteit voor The Naturel Pavilion is het prachtige paviljoen zelf. Een grafische weergave van dit modulaire gebouw in beeld- en woordmerk, vormt een helder en minimalistisch geheel welke naadloos aansluit bij het paviljoen. Het kleurenpalet is gebaseerd op de natuurlijke elementen van het gebouw. Met deze visuele basis hebben wij diverse middelen ontwikkeld voor het paviljoen, waaronder de website, brochures en een art-wall met infographics en informatie.